Кожата е постоянно изложена на външни влияния като студен вятър, отопление , неправилни кремове, нездравословно хранене , недостатъчна хидратация на организма , недостатъчен сън.

Всичко това допринася за преждевременно изсушаване на кожата , увреждане на капилярите , дори и до инфекции. Нощната грижа е особено важна за всички онези, които не разполагат с достатъчно време да отделят за дневната грижа за кожата.

Необходима е солидна доза сън и спокойствие за организма през нощта, за да може кожата да започне ускорено да работи с цел да регенерира и поправи недостатъците, които са възникнали през деня .

За да се активират и да се премахнат увредените влакна на колагена , както и активните клетки, отговорни за производството на изкуствени влакна и активни съставки за задържане на вода дълбоко в клетките, е необходимо да се намирате в тъмна стая, без наличието на светлина.
Най-ефикасният метод, който можете да приложите, е да си позволите качествен сън и при това да имате нанесен нощен крем , тъй като в периода от 1 часа след полунощ до 5 часа клетките на кожата бързо се възстановяват, докато екстрактите от нощните кремове допълнително насърчават регенерацията и хидратацията на кожата.