От най-малките до най-възрастните жители на село Полковник Ламбриново се включиха в изложбата – конкурс "Пъстра добруджанска трапеза", организирана от новосъздаденото в селото читалище, съобщиха от община Силистра.

Прочети още...

Северозападният регион е с най-застаряващото население у нас. Кметът на видинското село Градец Илия Томов обаче се е нагърбил със стремежа да увеличи раждаемостта в повереното му населено място. Томов решил да дава по 100 лв. от личната си заплата на всяка жена, която роди в селото.

„На мен ми е ясно, че това не е голяма помощ, даже е нищо на фона на парите, които трябват за отглеждането на едно дете, но все пак си е малък стимул и награда“, разказва Томов, цитиран от "Конкурент".

От тогава досега управникът е раздал стотачки на 8 родилки.

Прочети още...

IPF планира инвестиция в размер на 4-5 млн. паунда у нас

Компанията ще отвори 6 нови клона на Провидент в страната

Снимка: Провидент

Компанията за потребителски кредити Провидент Файненшъл България, която стартира своя бизнес в България през септември 2013, достигна до близо 2400 клиенти, като вече има четири клона и близо 200 служители и кредитни консултанти. Тези резултати бяха обявени днес в Лондон от компанията-майка International Personal Finance (IPF), международен доставчик на потребителски кредити.

Първоначалната инвестиция за стартирането и развитието на бизнеса в България възлиза на 2.5 млн. британски паунда през 2013. Компанията планира да инвестира между 4 и 5 млн. паунда през 2014 и да отвори още шест клона, за да достигне пълно географско покритие. Това ще й позволи да започне маркетингови кампании по телевизията и други комуникационни канали.

Групата на IPF, която освен в България развива бизнес в шест европейски страни и Мексико, обяви 7% ръст в броя на клиентите си през 2013 и вече достига до близо 2.6 млн. клиенти. Стойността на отпуснатите кредитите за първи път надвишава 1 млрд. британски паунда (над 1.2 млрд. евро), което е увеличение с 15% спрямо 2012. Приходите на IPF са почти 747 млн. британски паунда (близо 907 млн. евро), с 11% повече от 2012.

 http://www.economy.bg

Питали ли сте се колко хубави неща се случват на ден в България? И колко лоши? Ние се заехме със задачата да ви разказваме само за добрите и позитивните събития в страната ни. И ще продължаваме да го правим, защото във всеки един нов ден си заслужава да търсим и предаваме само хубавите неща от живота ни.

Днес ще ви разкажем за едно дело, доказващо, че добрината граници няма. Преди дни Археологическият музей в морската ни столица Варна беше изненадан с необичайна пратка. Колет, опакован и изпратен от анонимен дарител, добави към музея многовековна тракийска бойна брадва. Най-вероятно тя е от трети век преди Христа и е била открита от иманяри.Те действали извън закона и изнесли брадвата от страната, а тя попаднала на аукцион в САЩ. От там анонимният дарител я откупил и изпратил обратно в България.

Прочети още...

fashion days

fashion days

fashion days

For using special positions

Special positions are: sticky_left, sticky_right, notice, tool_bottom. You can use them for any module type. For using this, please go to Module Manager and config your module to your desired position.

You can disable by:

  • Go to Administrator » Template Manager » Your_Template » Tab: Advanced » Use special positions » select: No for all special positions
  • Go to Administrator » Module magager » Your_Module(by postion: sticky_left/stickey_right/notice/tool_bottom) » Status: Unpublish for that module

For customize module in special position

The solution is using Module Class Suffix. You can customize button, module content follow Module Class Suffix

E.g. Module Class Suffix: bg-white @bullhorn then:
- Class of buttom is 'ico-bullhorn'. If without @... the default is 'icon-pushpin'
- Class of module is 'bg-white'